Färgade linser utan styrka För både fest och till vardags

Vad är Färgade Linser Utan Styrka

Färgade linser utan styrka är precis som det låter, en typ av lins som är färgad. De vanliga linserna på marknaden är helt transparenta och används enbart för att rätta till någon typ av synfel. De färgade linserna och andra sidan kan användas både för att rätta till ett synfel eller för att justera färg på dina ögon.

På denna sida kommer vi att rikta in oss helt och hållet på färgade linser utan styrka. Det vill säga, linser som enbart justerar färgen på din ögon och inte på något sätt påverkar eller justerar ditt eventuella synfel.

Har du exempelvis tröttnat på att ha bruna, gröna eller kanske blå ögon? Du kanske alltid velat ha en helt annan färg på dina ögon, nu är detta möjligt med just denna typen av färgade linser utan styrka. De finns i alla tänkbara färger och används mycket flitigt vid exempelvis maskerad eller tillställningar som halloween då man verkligen kan få en omänsklig färg på ögonen.

Det är inte bara färgen på linserna man kan justera, man kan även skapa en illusion av att forma ögonen så att de ser ut som kattögon, vampyrögon eller annat liknande. Denna typen av färgade linser utan styrka kallas ofta för “partylinser” eller “crazylinser”. Dessa är till skillnad från de vanligt färgade linserna inte rekommenderade av olika anledningar. De belastar ögat på ett felaktigt sätt vilket i längden kan innebära att du kommer få ett synfel.

De färgade linserna utan styrka finns precis som vanliga linser i både endagslinser, det vill säga, linser som du enbart kan använda en dag för att sedan kassera dem och använda ett par nya samt som månadslinser vilket innebär att du kan använda samma linser i upp till en månad.

Utvalda färgade linser utan styrka

Övrig information om färgade linser utan styrka

De färgade linserna utan styrka finns i framförallt två olika varianter, Opaque och Tinted linser. Men vad är då skillnaden mellan de två?

Opaquelinsern har ett färglager som är i princip helt färgtäckande vilket innebär att ingenting av din naturliga ögonfärg kommer att slå igenom. Tintedlinsen däremot släpper igenom en hel del av din naturliga ögonfärg vilket gör att det blir lite av en kombination, man kan säga att man byter nyans på ögonen med hjälp av den färgade linsen utan styrka.

Men hur vet du då vilken typ av lins som passar just dig? Ska man prata generellt så passar Tintedlinsen bra för de med ljusa ögon, du kan då enkelt får en färgskillnad utan att behöva en heltäckande färgad lins. Har du däremot mörka ögon så kan det krävas Opaquelinser. Dessa är ju som sagt näst intill heltäckande när det gäller färgen vilket gör att du uppnår näst intill samma effekt vare sig du har mörka eller ljusa ögon naturligt.

Spara pengar på ditt köp av linser

Vill du spara en slant när du handlar färgade linser utan styrka på nätet så vill jag rekommendera webbplatsen Rabattkupongsidan som hela tiden tillhandahåller aktiva rabattkoder. Där hittar du exempelvis en Specsavers Rabattkod som du kan använda dig av för att spara pengar hos just Specsavers som är väldigt stora på linser.

Om våra färgade linser utan styrka

De färgade linserna utan styrka som du kan hitta här på denna sida är enbart information. Vi säljer inte själva några linser utan vill informera om vad som finns och vart de finns. Detta gör vi genom att samla och rekommendera olika återförsäljare av färgade linser utan styrka.

Vi hoppas att du på denna sida hittar de linser du söker och även hittar information om vart du kan införskaffa dem.

Att tänka på innan du köper färgade linser utan styrka

Det finns en hel del du bör tänka på innan du gör ditt köp av färgade linser. Det första du bör ta reda på är vad för typ av ögon du eller den som ska använda linserna har. Har du exempelvis mörka eller ljusa ögon, detta påverkar nämligen valet av lins. Något annat du är tänka på är hur ofta eller hur länge du vill använda linserna. Är de endast till en fest eller vill du ha dem i månader?

När du har tagit reda på detta kan du utifrån detta filtrera bort en hel del linser. Har du exempelvis mörka ögon bör du kika bland Opaquelinser men om du har ljusa kan du istället kika bland Tintedlinser.

Är det tänkt att du enbart skall användas dina färgade linser till halloween eller en fest så passar en endagslins perfekt. Vill du istället “permanent” byta ögonfärg bör du istället kika ibland månadslinser.

Som sagt, det finns ingen färgad lins utan styrka som passar alla, det är ett personligt val och denna webbsida är till för att hitta just hjälpa dig med detta val.