Att välja färgade linser

Välj rätt typ av färgad lins
Välj rätt typ av färgad lins

Att välja rätt typ av färgad lins utan styrka är inte helt enkelt. Man måste först tänka efter vad mitt syfte med linsen är.

Man skulle kunna dela in de olika typerna av färgade linser i två mer alldagliga kategorier, just vardag eller fest. Är ditt syfte med linsen att använda den i vardagen för att förstärka din nuvarande ögonfärg. Kanske har du redan nu blå ögon men vill göra dem mer klarblå, kanske är du inte alls nöjd med din nuvarande färg och helt enkelt bara vill byta den, utan att någon du aldrig träffat ser att du använder dig av färgade linser.

I så fall bör du titta på de färgade basiclinserna, de färgade linserna utan styrka som enbart manipulerar färgen på dina ögon, inget annat. Dessa finns så klart även med styrka och som månadslinser eller som endagslinser. Detta gör att ALLA kan använda sig av färgade linser för att justera sin färg på ögonen. På denna webbplats har vi dock valt att enbart rikta in oss på färgade linser utan styrka, vill du ha denna typ av lins med styrka bör du alltid kontakta din optiker och se till att linsen fungerar för dina ögon och för ditt typ av synfel.

Vill du och andra sidan skoja till ögonen. Du kanske ska på fest likt halloween och vill skoja till det med ett par passande färgade linser till halloween? I så fall bör du titta på så kallade partylinser, eller mer kända som crazylinser. Denna typen av lins har i stället för att enbart färga ögonen, till uppgift att även omforma eller skapa olika figurer eller mönster i ögonen.

Denna typ av lins passar perfekt till olika tillfällen som maskerader då man vill matcha ögonen med resterande klädsel.

Crazylinserna finns i mängder av varianter som du kan hitta massor av här på FärgadeLinserUtanStyrka.se.

Hoppas denna artikel gjorde det lite enklare i ditt val av färgade linser. Vi uppdaterar denna artikel med jämna mellan rum för att lägga till passande information som gör det enklare för dig att välja rätt lins redan första gången. Innan du dock genomför ett köp, så rekommenderar vi att du läser mer information på tillverkarens hemsida för att vara helt säker på hur du bör använda linser. Felanvändning kan nämligen innebära skador på dina ögon.

 

Du kanske också gillar...